2013. április 29., hétfő

Gondolatok...

Túl vagyok egy csodálatos hétvégén. Azt gondolom, hogy ha más lenne a helyemben nem így jellemezte volna ezt a 2 és fél napot.
Titi elment a barátnőjéhez és ott töltötte  a hétvégét. Mi pedig péntek délután egy jó kis fül akupunktúra után barátságot kötöttünk a festékes vödörrel meg a walkiddal.
2 lakiként élem az életem. Egyik "lakiságom" az otthonomnak mondott lakás ahol utálok élni, utálom a helyzetet és menekülök onnan 16 éves korom óta. Próbáltam... de nem megy, hogy ott éljek. Megoldás lenne eladni, és elköltözni, de egy panelból hova? Úgy, hogy a nagyapámmal együtt kell élni, és  nem hinném, hogy költözne... Itt is volt tapétázás meg festés 3 hete. De szerencsére ahhoz sok közöm nem volt.
Bezzeg a hétvégén! A másik "lakiságom" a párom lakása. Tavaly a tél elején leáztunk, és ezt meg kellett már csinálni. De ha belefogunk valamibe akkor az egész lakást fessük ki. Beszereztük a megfelelő anyagokat, festék, ecset, henger, takarófólia.
Péntek du. ÉLET nekiállt kifesteni a fürdőt meg a konyhát. Életében először fogott ilyen eszközöket a kezébe. Tök ügyesen megcsinálta, bár akadtak kisebb-nagyobb problémák, hogy , hogy férjen be a létra a fürdőbe, meg, hogy érje el a legtávolabbi sarkot, de megoldotta. Pénteken elküldött kicsit vásárolni, hogy kell még ez meg az... ne nehezítsem meg a dolgát azzal, hogy beleszólok. De kellenek ezek az élmények is egy kapcsolatba, hogy tudjam, tudjuk meddig mehetek el. Este beestünk az ágyba.... kis szeretgetés és alvás.
Szombat reggel viszonylag korán kelve újra neki veselkedés a festésnek. Elkezdődött a logisztikázás a nappali-hálóval. Mit hova tegyünk, hogy elférjen, és 2 falat meg a plafon egy részét megtudja közelíteni. De mert akartuk sikerült. Összepakoltunk,  és elkezdődött a szépítés. Szombaton is volt egy köröm boltba, mert kellett még takarófólia, meg ablakpucoló cucc.
A fizikai munkát az én ÉLETEM csinálta a szellemi pluszt adtam én hozzá. :)
Azt már előre kitaláltuk, hogy szombat este elmegyünk szórakozni kicsit. Elindultunk, de a végén otthon kötöttünk ki. Közben jutott időnk egy mélyebb beszélgetésre, meg némi alkoholos italok vásárlására is.
Vasárnapra már csak egy 2 -2 és fél órás munka maradt hátra. Reggel kényelmesen felkeltünk, elmentünk még festékért, mert az szombaton elfogyott, a szobát átpakoltuk, hogy a maradék 2 fal is lefestésre kerüljön, majd nekiveselkedett az én kedvesem a munkának.
Jött a visszapakolás, szoba átrendezés, ki és megmosakodás, és a jól megérdemelt pihenés.
Amit tudok, hogy kellenek ezek a hétvégék nekünk, ami jut és amikor jut, mert feltölt és talán teljesebbé teszi a kapcsolatunkat. Kell, hogy kommunikáljunk egymással minél többet és ha úgy adódik meg kell oldani a problémákat.
Imádom, hogy megfontolt, hogy engem sem enged bele hülyeségekbe, és visszafog, hogy tanít, hogy tanulhatok tőle.
Azt gondolom, hogy ÉLET-nek ez a festés terápia is volt. Ez egy érzés, nem tudom, hogy van-e mögötte igazság , de ha az érzéseim nem csalnak meg, meg  az amit mond, amit abból következtetek , akkor neki fontos volt most, hogy fizikailag kicsit leterhelje magát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése