2010. május 23., vasárnap

Fogyókúra.... valahogy másképp....

Nem én írtam, találtam, de nagyon találó!

"Hosszú-hosszú idő - egy hónap, ami ugye testvérek között is négy hét - után végre elmozdult a mérleg által mutatott kilók száma lefelé; minden fogyókúrában vannak olyan időszakok, amikor a súly stagnál, dacára annak, hogy az ember ugyanúgy diétázik, mint amikor csak úgy szaladtak lefelé tízesével a dekagrammok. Ezek az igazi Nehéz Napok, sorstársaim, amelyeket türelemmel át kell vészelni.
Elképzeltem, mi játszódhat le a testben eközben.

1. hét
Hipofízis tábornok komoly tanácskozásra hívta össze a vezérkart.
- Uraim, válsághelyzet van. Nem halaszthattam tovább, és ezúton is szeretném megköszönni kollégám, Hipotalamusz tábornok jelzését, miszerint valamit tennünk kell. A zsírhadtestből jelentette Lipid altábornagy, hogy Cellulit hadosztályaink vészesen fogynak. Uraim, ezt nem engedhetjük. Nem tudjuk, mi okozza állományunk csökkenését, ezért parancsot adtam Glükóz ezredesnek, építse be embereit a cellulitek közé, és derítse ki, dezertőrök miatt, avagy gazdatestünk hibás működése miatt tizedelődik-e mostanában eddig mintaszerűen gyarapodó Zsírpárna dandárunk. Addig is javaslom, rendezzük át a hadosztályokat, hogy a védekezést hatékonyabban tudjuk végezni. Ha minden kötél szakad, a mell területéről engedhetünk, ez talán elhallgattatja ellenségeinket egy időre. Legerősebben a has-csípő-comb területet védjük, uraim, az életünk árán is! Én a magam részéről brutális csokiéhség előidézésével próbálom megakadályozni a katasztrófát, Hipotalamusz tábornok pedig a szervezet víz-, zsír-, szénhidrát- és sóforgalmát lassítja. Kérem, tegyék meg Önök is az ügy érekében, amit tudnak.
2. hét
- Uraim, köszönöm együttműködésüket, úgy tűnik, sikerült megfékeznünk csapataink fogyását, noha gazdatestünk csökönyösen próbálja csak fehérjebevitellel elősegíteni azt. Szomorúan kell bejelentenem, a Szervezet önpusztító folyamat cinkosa lett, mára bebizonyosodott, gazdatestünk szándékosan idézte elő a romlást. Úgy tűnik, Szürkeállomány tábornok kollaborált, sőt, a pusztítás ötlete is vélhetően tőle származik. Erősítenünk kell a testre gyakorolt kényszerítő erejű befolyásunkat, én a csokoládé mellett az egyéb szénhidrátokra is kiterjesztem az éhségérzet előidézését.
3. hét
Baráti összejövetel Hipofízis tábornoknál.
- Koccintsunk uraim! Bár azt mondom, nem ihatunk előre a medve bőrére, mindenképpen optimizmusra ad okot az elmúlt időszak, nem fogyunk, és ez a mai parti! Imádom a pizzát, imádom! És ez a vörösbor, hmmm...
Pajtikáim, már érzem a bizsergést, holnap újra toborzó századokat indítunk, visszaerősítjük a Cellulit hadosztályokat! Csakazértis hejehuja!
Gyere ide, te, aztán húzzad a fülembe aztat hogyaszongya: "Akácos út, ha végigmegyek rajtad én..."
4. hét
Csatajelenet. Bombázás, becsapódások, robbanás, tűz. Kiáltások: "ááááááááá, égek, égek!"
Lipid altábornagy a futárnak:
- Adja át Hipofízis tábornoknak: "A helyzet súlyos. Glükóz tábornok egységei nem érkeztek meg, zsírsejtjeink égnek. A gazdatest heti háromszori sportolásával, illetve jelentősen csökkentett szénhidrátbevitelével szemben nem tudjuk tovább tartani állásainkat. Ha ez a tendencia folytatódik, elbukunk."
5. hét
Újabb rendkívüli vezérkari értekezlet, Hipofízis tábornok megindultan szónokol:
- Uraim, meg fogjuk találni a felelősöket, én is levonom a konzekvenciákat. Sok fontos csatát elvesztettünk, de felhívom a figyelmüket: a háborúnak még nincs vége. Emlékezzenek, kérem, a tíz évvel ezelőtti hadjáratra: megsemmisült Cellulit hadosztályainkat akkor is pótolni tudtuk, sőt, sikerült növelni az állományt. Arra kérem Önöket, ne a múlton rágódjunk; tekintsünk előre, és tudatosítsuk magunkban, akiket most elvesztettünk, hamarosan viszontlátjuk majd. Mert mi, uraim, soha nem adjuk fel, soha! És ezt jól jegyezzék meg."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése