2010. április 8., csütörtök

Egy nap kerekesszékben...

Csütörtök, tehát képzés. Ma mikor bementünk az előadóterembe, azt láttuk, hogy 14 szék és 2 kerekesszék van körberakva. Összesen 16-an vagyunk. MIért is került oda az a 2 kerekesszék... Biztos nem reklám céljából, hiszen ez egy tanfolyam a fogyatékosokról. Mindenesetre a Otto Bock székek voltak, azok meg köztudomásulag jól képzett "kényelmes" székek.
http://www.ottobock.hu/cps/rde/xchg/ob_hu_hu/hs.xsl/1280.html
Arra gondoltam kipróbálom milyen egész nap egy ilyenbe ülni. A tapasztalataim a következők: Védett helyen, ahol kialakítottak helyet, teret, ahol kényelmesen lehet élni ezzel az eszközzel ott kényelmes és élhető. De az ÉLET nevű játék során nagyon kevés az a lehetőség ,ahol élni lehesen egy kerekesszékben. Maga a kiképzése kényelmes , könnyen kezelhető, könnyen manőverezhető. Az biztos, hogy aki bekerül egy ilyen segédeszközbe, fontos, hogy jól érezze benne magát. Még akkor is, ha nem tökéletes az érzékelése. Gyerekek részére feldoható a küllőkre szerelhető vidám képekkel. A teremben lévő székekknél lényegesen kényelmesebb volt ebben ülni egész nap.

Más...
Szó volt a stigmákról, bélyegeinkről... Kinek, mit ragasztottak rá az élete során.
Kinek gének által, kinek a szülei által, kinek a közösség által születtek ezek a "jegyek". De hosszas munkával, a környezet gondolkodásának átformálásával könnyíthetünk ezeken.

A végén szembesülhettünk azzal, hogy az értelmi fogyatokosok hogyan élnek közöttünk. Mennyire élhető, mennyire elfogadó, vagy nem elfogadó a környezet. Amivel szembesültem, hogy van egy társunk akinek a jövő csütörtöki nap délelötti része . Megyünk a Csillagházba ami Titi iskolájának egy tagozata. Itt mozgás és értelmi fogyatékosok vannak. www.mozgasjavito.hu

Kicsit csapongok... Az elején képek közül válogattunk, kinek éppen milyen a hangulata milyen hete volt, milyen érzések élnek éppen benne.
Találtam egy napraforgós képet:



Nekem ez most egy teljesen pozitív életérzést jelent. Szeretném, ha sikerülne egy szülőcsoportot összehozni, vagyunk egy páran akik sérült gyerekeket nevelünk. Jó lenne leülni és beszélgetni. Kibeszélni mindenkinek a gondját, ki hogy éli élte meg a mindennapokat. Azt gondolom nekem ez a célom az életben. Valami utamnak kell lennie, hogy egy mozgásában korlátozott gyermeket kaptam az égiektől....:-)

Holnap megyünk Szombathelyre Endokrin konferenciára. Remélem jó buli lesz!!! Ránk fér némi pihenés!!! :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése